به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،اگر می خواهید برنامه غذایی تان مورد تایید متخصصان تغذیه باشد باید حتما سالاد نیز در رژیم غذایی روزانه تان وجود داشته باشد.
چاقاله بادام و گوجه سبز از میوههای بهاری هستند که آنتیاکسیدانهای آن موجب دفع چربی و کاهش "کلسترول خون" می شود و شادابی و زیبایی پوست را به دنبال دارد.
گفتنی است میوه جات یکی از پر مصرف ترین مواد غذایی هستند که در طول روز آن ها را زیاد مصرف می کنیم اما اگر با نحوه صحیح مصرف آن ها آشنا شویم می توانیم تغییر و کنترل زیادی روی وزن خود داشته باشیم.
بررسیها نشان میدهند با مصرف سالاد هر فصل در وعده ناهار و شام علاوه بر افزایش سوخت و ساز و تامین پروتئین و فیبر بدن می توان اشتها را کنترل کرد و از زیاده روی در خوردن جلوگیری کرد.
خوردن سالادهاي حجيم و کم کالري قبل از غذاي اصلي راه خوبي براي کاهش کالري هاي مصرفي است، اما استفاده از مواد غذايي کم کالري در غذاي اصلي نيز به اين منظور کمک مي کند. استفاده از سبزيجات که هم سالم هستند و هم کم کالري انتخاب خوبي به شمار مي رود. اما دقت کنيد که حتماً مقدار کافي پروتئين چه با مرغ، گوشت يا ماهي باشد نيز در برنامه ي غذاييتان بگنجانيد، چون چند دقيقه اي بعد از صرف غذا باز گرسنه تان خواهد شد.
براي کاهش کالري مصرفيتان راه هاي زيادي جلو روي شماست. حال مي بينيد که لاغر شدن آنقدرها هم که تصور مي کرديد مشکل نيست. قبل از غذا مقدار زيادي سالاد کم کالري بخوريد و براي درست کردن غذاهايتان نيز از مواد غذايي کم کالري مثل سبزيجات، ميوه و حبوبات استفاده کنيد. اين سبک جديد غذا خوردن است که بسيار هم موثر نشان داده است.
دانشمندان با مطالعه روی مواد غذایی مصرفی توسط انسانها دریافتند افرادی که در بین غذاهای خود از سالاد و دسرهای میوه ای نیز استفاده میکنند از وزن متناسبتری برخوردارند و سلامتی آنها بیشتر است
نتایج مطالعات نشان میدهند مصرف میوههای ترش مانند کیوی و گوجه سبز در وعده صبحانه موجب افزایش سروتونین در بدن میشود. از این رو متخصصان توصیه میکنند برای لاغری و کنترل وزن باید میوهها را جزو سبد غذایی قرار داد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،برخی از گیاهان خواص ضدالتهابی دارند و ضددرد هستند. به همین دلیل برای مقابله با روماتیسم مفیدند. در این مقاله چند گیاه مفید را معرفی میکنیم که مصرف آنها دردهای روماتیسمی را تسکین میدهند. با ما همراه باشید.
- برگهای انگور فرنگی
انگور فرنگی سیاه درختچهای است با گلهای زردرنگ که به میوههای سیاه تبدیل میشوند. برگهای آن خواص ضدالتهابی دارد و ضدآرتروز است. این برگها همچنین خواص دیوروتیک دارند یعنی اینکه ادرارآور هستند. برای همین هم باعث رفع توکسینها یا همان سموم بدن و اسید اوریک میشود. توجه داشته باشید که همین توکیسنها و اسید اوریک باعث تشدید التهابهای بدن میشوند.
روش مصرف: دو قاشق چایخوری برگ خشک انگور فرنگی سیاه را در یک چهارم آب جوش به مدت 10 دقیقه دم کنید. هر روز قبل از غذا 2 فنجان (به مدت سه هفته) از این دمنوش میل کنید.
موارد منع مصرف: تاکنون هیچگونه مورد منع مصرفی برای این گیاه گزارش شناخته نشده است.
- گیاه عروس چمنزار (Filipendula Ulmaria)
گلهای گیاه عروس چمنزار برای مقابله با التهاب و تسکین دردهای مفاصل مفید است به خاطر اینکه حاوی ترکیباتی است که در بدن به اسید سالیسیلیک تبدیل میشود که آن هم تأثیری مانند آسپرین دارد.
روش مصرف: برای افرادی که درد مفاصل دارند روزا نه 2 تا 4 کپسول بین غذا به مدت یک هفته.
موارد منع مصرف: مصرف این کپسولها برای افرادی که به آسپرین حساسیت دارند، بیمارانی که داروهای ضد انعقاد خون مصرف میکنند مورد منع مصرف دارد. در صورت مصرف داروهای مسکن (پاراستامول) نیز از مصرف این کپسولها خودداری کنید چون امکان مصرف بیش از اندازه وجود دارد.
- فلفل کاین
فلفل کاین حاوی ترکیباتی به نام «کاپسایسین» است که روی گیرندههای درد تأثیر میگذارند. پمادها و ژلهای موضعی حاوی این فلفل در داروخانهها به فروش میرسد. البته حواستان باشد که استعمال خارجی این پمادها باعث سوزش میشود اما بعد از چند دقیقه درد مفاصل تسکین پیدا کرده و بیحسی موضعی ایجاد میشود.
روش استفاده: زمانی که احساس درد کردید روی مناطق دردناک کمی پماد حاوی عصارهی فلفل قرمز بزنید.
موارد منع مصرف: اگر پوست خیلی حساسی دارید از استعمال خارجی این پمادها خودداری کنید.
- زردچوبه
نتایج یک پژوهش تایلندی که در سال 2009 به چاپ رسیده است نشان میدهد که مصرف روزانه 2 گرم زردچوبه به مدت 6 هفته در افرادی که از آرتروز رنج میبرند تأثیر مشابهی مانند ایبوبروفن به جا میگذارد. به خاطر اینکه زردچوبه خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی دارد.
روش مصرف: روزانه 2 تا 4 کپسول تهیه شده از زردچوبه به مدت 3 هفته. توصیه میشود که به تمام غذاهایتان نیز از این ادویهی زردرنگ پرخاصیت بزنید.
موارد منع مصرف: افرادی که از سنگ کیسهی صفرا رنج میبرند و همچنین خانمهای باردار نباید از این کپسولها استفاده کنند. استفاده از این کپسولها برای افرادی که داروهای ضد انعقاد مصرف میکنند نیز مورد منع مصرف دارد.
- برگهای درخت زبان گنجشک
برگهای درخت زبان گنجشک حاوی فلاوونوئیدها میباشند که خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی دارند. برای همین هم برای مقابله با دردهای روماتیسمی موثرند.
روش استفاده: یک مشت از برگهای این گیاه را در یک لیتر آب به مدت 10 دقیقه دم کنید. به مدت 3 تا 4 هفته هر روز 3 تا 4 فنجان از این دمنوش میل کنید.
موارد منع مصرف: هیچ مورد منع مصرف برای این گیاه وجود ندارد.
- پوست درخت بید سفید
درخت بید سفید سرشار از مولکولهایی به نام «سالیسین» است که خواص مشابهی مانند آسپرین دارند. این ترکیبات علاوه بر تسکین درد خواص ضد التهابی نیز دارند.
روش مصرف: یک قاشق چایخوری پوست درخت بید را در یک فنجان آب جوش بریزید و به مدت 10 دقیقه دم کنید. در صورت درد مفاصل به مدت 3 هفته روزانه 3 فنجان از این دمنوش مصرف کنید. همچنین میتوانید از کپسولهای این گیاه نیز استفاده کنید. میتوانید به مدت یک هفته هر روز 2 تا 3 عدد کپسول مصرف کنید.
موارد منع مصرف: افرادی که به آسپرین حساسیت دارند نباید از این گیاه استفاده کنند. مصرف این گیاه همچنین برای بیمارانی که از داروهای ضد انعقاد خون و یا مسکنها استفاده میکنند مورد منع مصرف دارد.
یک متخصص اکولوژی گیاهان دارویی و زراعی گفت: از آویشن به دلیل خواص زیاد آن در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی استفادههای متنوعی میشود.
دکتر شهرام امیر مرادی در گفتوگو با ایسنا، درباره گیاه دارویی آویشن گفت: آویشن با نام علمی «Thymus vulgaris L» یکی از گیاهان تیره نعناعیان است که به صورت بوتههای پرپشت در دامنههای خشک و بین تختهسنگهای نواحی مختلف مدیترانه از جمله در کشورهای فرانسه، پرتغال، اسپانیا، ایتالیا و یونان میروید.
وی افزود: اسانس آویشن از جمله 10 اسانس معروف است که دارای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچ، آنتیاکسیدان، نگهدارنده طبیعی غذا و تأخیر دهنده پیری پستانداران است. این گیاه جایگاه خاصی در تجارت جهانی داشته و همچنین آویشن در انواع غذاها استفاده میشود و به عنوان ترکیبات معطر در اکثر فرآوردههای غذایی مهم نظیر نوشیدنیها و دسرهای لبنیاتی استفاده میشود.
امیرمرادی گفت: روغن آویشن به عنوان مادهای معطر، ضداسپاسم و ضدنفخ در قطرههای ضد سرفه و مرهمهای رقیق استفاده میشود، از تیمول موجود در روغن آویشن نیز استفادههای مشابهی میشود، علاوه بر این از تیمول در ترکیبات ضدقارچی، برای آلودگیهای قارچی پوست، فرمولاسیونهای دندانی و... استفاده میشود.
وی افزود: از آنجایی که تیمول ضدکرم «به خصوص کرم قلابدار» بوده به عنوان داروی ضدکرم به مقدار دو گرم در سه نوبت در روز مصرف میشود.
این متخصص گیاهان دارویی درباره خواص روغن قرمز آویشن گفت: این روغن از قرن 16 تاکنون به عنوان میکروبکش مطرح است و خاصیت ضدمیکروبی آن در اثر دو ماده «تیمول» و «کارواکرول» است
وی ادامه داد: این روغن گیاهی به مقدار زیادی در دهان شویهها، محلولهای غرغره، خمیردندانها، صابونها، پاک کنندهها و فرآوردههای مختلف طبی ضدعفونی کننده مصرف شده است. همچنین در درمان سیاه سرفه و سل و برونشیت توصیه شده است.
امیرمرادی یادآور شد: مایع استخراجی از آویشن یکی از مواد سازنده شربتهای غلیظ ضدسرفه «Cough linctuses» است که به عنوان ماده طعم دهنده نیز مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین از اسانس آن به صورت محلولهای الکلی، گاهی در رفع بعضی از سوءهاضمهها، اسهالهای ساده و دفع کرم ساده استفاده میشود.
این متخصص گیاهان دارویی گفت: تیمول به عنوان یک ضدعفونی کننده روی زخمها و جوشها مصرف میشود اما به شدت محرک و سوزشآور است و تأثیر آن در تماس با پروتئینها کاسته میشود؛ نقش عمده آن در حال حاضر، درمان بیماریهای قارچی پوست به فرم محلول الکلی یک درصد یا پودر قوی دو درصد است.
وی افزود: گاهی تیمول یددار توسط متخصصین پوست به عنوان یک ماده متوقف کننده رشد باکتری و کشنده قارچ به صورت پودرها، لوسیون و پمادها مصرف میشود
این متخصص اکولوژی گیاهان زراعی و دارویی گفت: روغن قرمز آویشن «Red thyme oil» دارای خواص جلوگیری کننده از حساسیت، خارش و آسیب اشعه آفتاب برای پوست انسان است ولی زمانی که به صورت رقیق نشده مصرف شود، سوزش شدید و خارش ایجاد میکند.
وی ادامه داد: اسانس فنلی آویشن از جمله 10 اسانس معروف است که دارای خواص ضدباکتریایی، ضدقارچی، آنتی اکسیدان، نگهدارنده طبیعی غذا و تاخیردهنده پیری در پستانداران است.
امیرمرادی افزود: هم اکنون در کشور، فرآوردههای دارویی مختلفی از «Thymus vulgaris» ساخته شده و به طور گسترده مورد مصرف بیماران قرار میگیرد، از آن جمله میتوان قطره «تیم آرتا»، قرص و شربت «تیمکس» و شربت «تیمیان» را نام برد که این سه فرآورده به عنوان ضدسرفه و خلط آور به کار میروند.
وی ادامه داد: قطره خوراکی «گاسترولیت» 15میلیلیتر نمونهای از فرآوردههای حاصل از آویشن در درمان علائم سندرم روده، نفخ، سوزش، ترش کردن، دل پیچه و درد شکمی، سوء هاضمه و تغییرات اجابت مزاج موثر است.
این متخصص گیاهان دارویی در خصوص عوارض جانبی آویشن و فرآوردههای آن گفت: تیمول موجود در اسانس آویشن میتواند سبب سرگیجه، سردرد، تهوع، استفراغ و ضعف عضلانی و همچنین ممکن است سبب کاهش فعالیت قلب، دستگاه تنفسی و دمای بدن شود.
امیرمرادی در خصوص موارد منع مصرف این گیاه اظهار کرد: مصرف آویشن به افراد مبتلا به اختلالات غده تیروئید در دوران حاملگی و شیردهی توصیه نمیشود.
پژوهش های محققان ایرانی نشان داد که عصاره سنجد به درمان آرتروز و التهاب مفاصل کمک می کند. آرتروز نوعی بیماری التهابی مفصل است و در ۷۰ درصد افراد بالای ۶۰ سال مشاهده می شود.
به گزارش پایگاه خبری عقاب نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، در این بررسی 120 بیمار مبتلا به آرتروز زانو با درد متوسط تا شدید به مدت 7 هفته بررسی شدند و اثر عصاره سنجد و استامینوفن در تسکین درد این بیماران مقایسه شدند. نتایج نشان داد که برای کاهش و بهبود درد ناشی از آرتروز، عصاره گیاه سنجد موثرتر از داروی مسکن استامینوفن عمل می کند.
سنجد گیاهی درختی است از خانواده سنجدیان که در آب و هوای معتدل می روید. برگ های باریک و مخملی شکل و میوه هایی قهوه ای رنگ و خوراکی دارد که از هسته آن در تهیه برخی داروها استفاده می شود. این گیاه یکی از سین های تشکیل دهنده هفت سین است و در طب سنتی ایران جایگاه ویژه ای دارد.
به گزارش پایگاه خبری عقاب نیوز به نقل ازآفتاب: یافتههای جدید دانشمندان نشان میدهند نداشتن آگاهی در مورد چگونگی سرو کردن دسرها و سالادها کنار غذا باعث "مشکلات گوارشی" زیادی میشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ سالاد شیرازی یکی از محبوبترین سالادهای ایرانی است که متشکیل از خیار و گوجه فرنگی و پیاز به همراه چاشنیهایی است.
در کنار تمام خواص تغذیهای که دارد، این سالاد میتواند برای افرادی که نمیتوانند غذاها را به سادگی هضم کنند و نفخ یکی از مشکلات گوارشی آنها به سبب میآید، دردسرساز شود.
بررسیها نشان میدهند سالاد شیرازی که از سبزیجات متعدد تشکیل شده است میتواند رودهها را با مشکلات زیادی روبرو کند و بهتر است آن را به تنهایی مصرف کرد و خوردن آن همراه با غذا و یا سالاد میتواند باعث ایجاد اختلال در هضم غذاهای سنگین مانند برنج و "غذاهای نشاستهای" شود.
نتایج مطالعات نشان میدهند که سالاد شیرازی را نباید با چاشنیهای ترش مصرف کرد و چاشنیهایی با طعم معتدل بهترین انتخاب هنگام مصرف سالاد شیرازی است.
دستیار تخصصی طب سنتی ایران گفت: بهترین ماده غذایی، غذایی معتدل است که برای افراد با فعالیت روزانه متوسط توصیه میشود، همچنین تخممرغ عسلی باعث تولید خون رقیق و گوشت گوساله خون غلیظ تولید میکند.
به گزارش پایگاه خبری عقاب نیوز سمیه فتعلی در گفتوگو با تسنیم، درباره غذا و تغذیه در طب سنتی، اظهار داشت: از دیدگاه طب سنتی ایران، مواد غذایی علاوه بر سلامت جسم بر سلامت روان موثر است، همچنین غذا علاوه بر تامین انرژی، جایگزین بخشهای از دست رفته یا همان ترمیم بافتها میشود و هر ماده غذایی اثرات مثبت و منفی خود را بر بدن دارد که بر جسم و روان افراد تاثیر گذار است.
به گفته وی به جز آب هر ماده ای که وارد بدن میشود و بین آنها فعل و انفعالی صورت میپذیرد جز یکی از ۶ صورت غذای مطلق، دوای معتدل، غذای دوایی، دوای مطلق، دوای سمی و سم مطلق است.
دستیار تخصصی طب سنتی ایران افزود: غذای مطلق غذایی است که در تعامل با بدن تغییر یافته و شبیه به آن میشود، اما بدن را تغییر نمیدهد، مانند آب گوشتهای لطیف و تخم مرغ عسلی؛ دوای معتدل، نیز غذایی است که در تعامل با بدن تغییر میکند اما نه شبیه آن میشود و نه در بدن تغییری ایجاد میکند. همچنین غذای دوائی، غذایی است که در تعامل با بدن هم خود تغییر پیدا میکند و هم بدن را تغییر میدهد و شبیه بدن شده و جز آن میشود، مانند شلغم، کاهو، اسفناج و ...
فتعلی اضافه کرد: دوائی مطلق نیز غذایی است که در تعامل با بدن هم خود تغییر پیدا میکند و هم بدن را تغییر میدهد، مانند زنجبیل، رازیانه، فلفل و ... ولی در آخر شبیه بدن نشده و جز آن نمیشود، دوائی سمی نیز آن است که در تعامل با بدن تغییر پیدا میکند و بدن را نیز تغییر میدهد و به تباهی آن میانجامد و سم مطلق نیز، آن است که در تعامل با بدن تغییر نمیکند ولی بدن را تغییر داده و آن را از بین میبرد.
وی با اشاره به اینکه غذاها به ۲ دسته لطیف و کثیف تقسیم میشوند، ادامه داد: غذای لطیف، سهل هضم بوده و از آن، خون رقیق ایجاد میشود مانند زرده تخم مرغ عسلی و هضم غذای کثیف نیز دشوار است مانند گوشت گوساله و از آن، خون غلیظ تولید میشود.
دستیار تخصصی طب سنتی ایران عنوان کرد: غذاهای لطیف و کثیف هر کدام به ۲ گروه کثیر الغذا و قلیل الغذا تقسیم میشوند که کثیرالغذا مادهای است که بیشتر آن به خون تبدیل و انرژی زیاد و سیری طولانی دارد و قلیل الغذا برعکس است و هر یک از این ۲ نیز به صالح الکیموس و فاسد الکیموس تقسیم میشوند.
فتعلی خاطرنشان کرد: صالح الکیموس غذایی است که از آن به میزان مناسب اخلاط تولید شده و منجر به تغییر در مزاج فرد نمیشود و فاسد الکیموس از آن خون فاسد تولید میشود و در نهایت بهترین ماده غذایی، غذایی معتدل است که برای افراد با فعالیت روزانه متوسط توصیه میشود.
سرکه سیب باعث ضدعفونی شدن عمقی بدن میشود. به خاطر اینکه یک ضدعفونیکننده طبیعی قوی محسوب میشود که میتواند بدن را از شر سموم انباشتهشده خلاص کند.
در زمانهای نه چندان قدیم به سرکه سیب «اکسیر جوانی» میگفتند و تا دلتان بخواهد از خواص بیشمار آن استفاده میکردند.
البته حالا هم همین طور است. به خاطر اینکه این سرکه نسبتا ارزانقیمت است، همه جا پیدا میشود و استفاده از آن راحت است. در عوض میشود بسیاری از ناخوشیهای روزمره را با آن درمان کرد. با ما باشید تا گوشهای از خواص این سرکه را با شما در میان بگذاریم.
سرکه سیب یعنی ویتامین و مواد معدنی
سرکه سیب از سیب به دست میآید و سرشار از برخی از ترکیبات و خواص این میوهی مفید و رژیمی است. اسید استیک موجود در این سرکه از 5 درصد تجاوز نمیکند برای همین هم چندان ترش و تیز نیست. سرکه سیب مانند خود سیب سرشار از پتاسیم، کلسیم، منیزیم و گوگرد است. علاوه بر این مانند سیب حاوی پکتین، ویتامین A،B و C و اسیدهای ضروری نیز میباشد.
سرکه سیب بدن را تمیز و ضدعفونی میکند
سرکه سیب باعث ضدعفونی شدن عمقی بدن میشود. به خاطر اینکه یک ضدعفونیکننده طبیعی قوی محسوب میشود که میتواند بدن را از شر سموم انباشتهشده خلاص کند.
در واقع این سرکه میتواند تعادل اسیدی بازی بدن را حفظ کند. اسید موجود در سرکه سیب باعث میشود که بدن ما بیشتر قلیایی شود. یعنی اینکه ترکیبات آن باعث میشود که pH بدن در حد سالمی یعنی در حدود 7 بماند.
سرکه سیب برای هضم راحت غذا
اگر با هضم غذا مشکل دارید نیم ساعت قبل از غذا کمی سرکه سیب بنوشید. این کار با اسپاسم عضلات شکم و معده و نفخ مقابله میکند. برای این کار توصیه میکنیم قبل از شروع غذا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب رقیق کرده و نوش جان کنید. این سرکه همچنین به احیای فلور روده کمک میکند. سرکه سیب باکتریهای نخاله را ناکار کرده و اسید زیاد معده را جذب میکند.
سرکه سیب دوست معده و کبد
اگر معدهتان حساس است نیز میتوانید به راحتی و بدون هیچ مشکلی از سرکه سیب استفاده کنید. این سرکه باعث سوزش معده نمیشود و دمار از روزگار کبد در نمیآورد. البته حواستان باشد اگر زخم معده دارید نباید از سرکه سیب استفاده کنید چون هر چه باشد ترش و اسیدی است.
توجه داشته باشید که مصرف زیاد سرکه سیب میتواند به مینای دندان نیز آسیب بزند. برای همین لازم است که بعد از مصرف این سرکه دهانتان را آب بکشید تا مشکلی پیش نیاید.
سرکه سیب: ضدعفونیکننده و ضد ویروس طبیعی
میتوانید از سرکه سیب برای ضدعفونی کردن پوست و تسکین حساسیت و سوزش پوست که در اثر آفتابسوختگی به وجود میآید و یا کاهش خارش ناشی از کهیر و اگزما استفاده کنید. برای این کار بهتر است سرکه سیب را با کمی آب رقیق کنید و با پنبه روی مناطق درگیر پوست بزنید.
سرکه سیب برای تسکین کوفتگی بدن
استعمال خارجی سرکه سیب برای تسکین عضلات دردناک موثر است. اگر به هر دلیل عضلاتتان دچار کوفتگی شده است 200 میلیلیتر سرکه سیب را در وان حمام ریخته و حمام کنید. میزان بالای منیزیم و پتاسیم موجود در این سرکه باعث تسکین کوفتگیها میشود.
سرکه سیب برای درخشندگی موها
کیست که دلش نخواهد موهایش زیبا باشد و بدرخشد. سرکه سیب به زیبایی و درخشندگی موها خدمت بزرگی میکند. برای این کار سرکه سیب را با کمی آب رقیق کنید و بعد از شستشوی موهایتان روی سرتان بریزید. همین کار ساده باعث درخشندگی موهایتان میشود.
چگونه سرکه سیب خوب انتخاب کنیم؟
سرکه سیبهای 100 درصد خالص و غیرپاستوریزه را انتخاب کنید. باید بدانید که سرکه سیب طبیعی با گذشت زمان خراب نمیشود. لازم است که این سرکه دور از نور نگهداری شود.
به گزارش پایگاه خبری عقاب نیوز مسعود کیمیاگر متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در خصوص مصرف بهترین میوهها در هوای سرد گفت: مصرف میوهها با خواص درمانی متفاوت به طور کلی مفید هستند اما لزوماً در هوای سرد میوههایی که دارای آب زیاد هستند وقتی وارد دستگاه گوارش میشوند، از نظر محیطی احساس سرما به وجود میآید که البته موقتی است.
وی افزود: میوههایی که ویتامین A و C بیشتر دارند شامل مرکبات: لیموشیرین، پرتقال، نارنگی وکیوی، تا 6 ماه میتواند بیشتر در بدن دخیره شود.
کیمیا گر توصیه کرد: حتی الامکان روزانه 200 تا 300 گرم مصرف میوه مصرف شد که در هر 100 گرم میوه حاوی 30 تا 50 میلیگرم ویتامین C وجود دارد که این مقدار تقریباً نیاز 1 الی 2 روز بدن را تامین میکند.
وی با اشاره به اینکه: پرتقال در پیشگیری از سرما خوردگی نقشی ندارد افزود: پرتقال تنها در کوتاه کردن دوره نقاهت مناسب بوده و به طور کلی مقاومت بدن را بالا میبرد.
این متخصص تغذیه اذعان داشت: موز جزء پر ویتامینترین میوهها محسوب می شود و پتاسیم موجود در آن نیز در همهی میوهها وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری عقاب نیوز به نقل از گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، علیرضا یارعلی، با اشاره به اینکه پیشگیری بهترین نوع درمان در هر بیماری است، گفت: به دلیل شیوع بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا در این فصل باید تلاش کرد تا با روش های ساده پیشگیری از بروز این بیماری جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه میکروبها و ویروسهای سرماخوردگی مسری و عامل انتقال بیماری هستند، گفت: اگر افراد قبل از اینکه دچار سرماخوردگی شوند، بدن خود را در برابر این بیماری ایمن کنند، میتوانند به راحتی از بروز آن پیشگیری کنند.
این پزشک طب سنتی با بیان این نکته که اگر افراد دچار سرماخوردگی شدند، برای رفع درد و کاهش تب میتوانند از جوشانده زنجبیل استفاده کنند، تصریح کرد: زنجبیل داروی گیاهی ضد سرماخوردگی است و با دارا بودن طبیعتی گرم برای برطرف کردن عوارض سرماخوردگی بسیار مفید است.
یارعلی ادامه داد: زنجبیل از گیاه زرد رنگ دارای رگههای بنفش با نام علمی Zingiber officinale بدست میآید و اگرچه معمولاً از ریشه آن نام برده میشود، ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه"ریزوم"، ساقه متورم شده زیرزمینی آن است.
وی با بیان اینکه دلیل سودمند بودن زنجبیل اجزای تشکیل دهنده اصلی آن است، اذعان کرد: قسمت های مفید زنجبیل شامل نشاسته و اسانسها مانند زینجیبرن که به زنجبیل بوی خاص می دهد، و رزین است.
یارعلی افزود: بیشترین ارزش درمانی زنجبیل به واسطه ترکیبات ادویه های آن یعنی جینجرولها است که طعم تند و سوزاننده این گیاه نوعی خاصیت گرمایی درمانی به آن بخشیده است.
این پزشک طب سنتی با بیان اینکه عصاره های ساخته شده زنجبیل اثر بسیار بهتری دارد و جذب آن سریع تر می باشد، اظهار داشت: زنجبیل را به صورت عصاره، تنتور، انواع کپسول یا روغن آن می توان تهیه و مصرف کرد.
وی زنجبیل را دارای فواید فراوانی برای سلامتی دانست و اظهار کرد: در هنگام کشیدگی عضله، درد معده، بیماریهای حین مسافرت و همچنین بیماریهای ناشی از سرماخوردگی، تب ناشی از آنفلونزا، گلودرد، گرفتگیهای ناشی از قاعدگی یا سردرد می توان با مصرف دو قاشق غذاخوری از دم کرده زنجبیل یا چندین ورق از ساقه ریشه دار تازه آن این دردها را درمان کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای درمان سرماخوردگی باید زنجبیل را با آب گرم، لیمو و عسل مخلوط و مصرف کرد.
یک متخصص گیاهان دارویی گفت: ریشه سنبلالطیب در درمان صرع، میگرن و اضطراب مفید بوده و در درمان بیخوابی موثر است.
به گزارش پایگاه خبری عقاب نیوز دکتر شهرام امیرمرادی در گفتوگو با ایسنا، درباره گیاه دارویی سنبلالطیب گفت: سنبلالطیب یا علف گربه، با نام علمی(valerianaOfficinalis)، گیاهی است علفی و چند ساله که ساقه آن به طور عمودی تا ارتفاع دو متر رشد میکند.
وی ادامه داد: این گیاه بصورت وحشی در جنگلهای کم درخت در حاشیه جویبارها، گودالها همچنین در بیشتر مناطق آسیا و ایران میروید، گلهای این گیاه به رنگ سفید یا صورتی و بصورت خوشهای است.
این متخصص اکولوژی گیاهان زراعی و دارویی علت نامگذاری این گیاه را با عنوان «علف گربه» این گونه تشریح کرد: این گیاه دارویی دارای بوی مطبوعی است و گربه بوی این گیاه را از فاصله دور تشخیص داده و در اطراف آن جستوخیز میکند.
وی گفت: قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه آن است و معمولا از ریشه گیاهی که بیش از سه سال عمر دارد استفاده میشود.
امیرمرادی ضمن بیان اینکه سنبلالطیب دارای طعم تلخ ولی خوشبو و معطر است، ادامه داد: این گیاه پس از خشک شدن به رنگ قهوهای در میآید، همچنین عطر آن پس از خشک شدن بیشتر میشود.
این متخصص گیاهان دارویی، سنبلالطیب را بومی اروپا و قسمتهایی از آسیا دانست و افزود: در حال حاضر این گیاه در آمریکای شمالی نیز کاشته میشود.
وی ادامه داد: اگر چه سنبلالطیب به صورت خودرو در جنگلها رشد میکند، اما این گیاه برای مصارف دارویی نیز کشت میشود همچنین طبق تحقیقات انجام شده، انواع وحشی آن دارای خواص بیشتری است.
امیرمرادی گفت: بیشترین قسمت مورد استفاده این دارو برای مصارف درمانی، ریشه آن است.
وی افزود: ریشه گیاه سنبلالطیب دارای اجزای مختلفی بوده و میتوان به روغنهای فرار مثل «والریکاسید»، «آلکالوئیدها» و آمینواسیدهای آزاد مثل «گاما آمینوبوتیریک اسید»، «تیروزین»، «آرژنین» و «گلوتامین» اشاره کرد.
امیرمرادی گفت: نام اسید آمینه «والین» را از روی این گیاه انتخاب کردند و «والرنال» و «اسید والرنیک» از قویترین ترکیبات آرامبخش موجود در سنبلالطیب هستند.
این متخصص گیاهان دارویی در خصوص ترکیبات شیمیایی این گیاه دارویی تصریح کرد: ریشه سنبلالطیب حاوی یک درصد اسانس است که این اسانس درریشه تازه گیاه بیشتر است و به تدریج که ریشه خشک میشود مقدار اسانس آن کاهش یافته ولی بوی آن قویتر میشود همچنین اسانس تازه این گیاه به رنگ سبز مایل به زرد است ولی در طول زمان غلیظ میشود.
وی افزود: اثر دارویی ریشه تازه سنبلالطیب، سه برابر ریشه خشک شده آن است، این گیاه دارویی باید در حرارت کم خشک شود زیرا اثر دارویی آن در حرارت بالا از بین میرود.
امیرمرادی ضمن بیان اینکه ریشه سنبلالطیب از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است، خواص مهم این گیاه دارویی را اینگونه تشریح کرد: این گیاه دارویی اثر ضد تشنج دارد و در رفع ناراحتیهای عصبی و هیستری مفید است همچنین ضداسپاسم، آرامبخش و تببر است.
وی ادامه داد: ریشه سنبلالطیب در معالجه صرع، بیماری مالیخولیا و میگرن اثر مفید داشته و در درمان بیخوابی موثر است.
این متخصص گیاهان دارویی از دیگر خواص ریشه سنبلالطیب به ضد کرم معده و روده بودن آن اشاره کرد و افزود: این گیاه دارویی گاز معده و درد آن را از بین برده، سکسکه مداوم و استفراغ را برطرف کرده و دهان را خوشبو میکند.
وی در ادامه گفت: سنبلالطیب برای برطرف کردن دلهره، تشویش و نگرانی میتواند مفید باشد و اگر گرد سنبلالطیب روی زخمها پاشیده شود میتواند درد را التیام دهد.
امیرمرادی افزود: این گیاه دارویی در برطرف کردن درد سیاتیک موثر بوده همچنین ترشح ادرار را زیاد میکند، درد سینه را برطرف کرده و در معالجه مرض قند موثر است.
اکبر کتابی، دکترای طب سنتی اظهار کرد: عرق گیری و اسانس گیری گیاهان باید در ظروف مناسب مسی، آلومینیومی و استیل صورت بگیرد که در ظروف مسی قابلیت بسیار بالایی داشته.
وی تصریح کرد: اسانس هایی که از چین وارد می شود به عنوان مثال بوی نعناع می دهد اما متاسفانه هیچ گونه خاصیتی برای بدن ندارد و این امر موجب می شود که خانواده ها مراقب استفاده از دم نوش ها و عرقیات باشند.
کتابی خاطرنشان کرد: آویشن جزء گیاهانی است که در فصل پاییز و زمستان کاربرد زیادی دارد و به خاطر طبیعت گرم و خاصیت آنتی اکسیدان و آنتی بیوتیکی آن در برطرف کردن کم کاری تیروئید،افزایش فشار خون، سردردهای حاد عفونت لثه،دهان و دندان، به صورت نمک پاش روی غذا و ۲ گرم تا ۴ گرم و ۵ گرم از عرق آن استفاده کرد.
وی در پایان اذعان داشت: مصرف آویشن در زنان شیرده و باردار، افراد مبتلا به پرکاری تیروئید و فشار خون بالا منع می شود.
.: Weblog Themes By Pichak :.